חווית משתמש - טיפים לעיצוב מוצלח בבניית אתר !

בניית אתרים

חווית משתמש- טיפים לעיצוב יעיל

קבל את הטיפים הטובים ביותר שיעזרו לך לעצב מוצרים עם חוויות משתמש אינטואיטיביות.

חוויית משתמש היא עיקר עיצוב המוצר, בין אם המוצר הוא אתר, אפליקציה סלולרית או משהו אחר. אמנם צריך להיות ברור ש- חווית משתמש חיוני לעיצוב מוצרים, ישנם מעצבי חווית משתמש שיש להם הרבה תפיסות שגויות לגבי זה.

מדריך זה מכסה את היסודות של קבלת תהליך העיצוב של חווית משתמש ברמה הרעיונית. טיפים אלה יעזרו לכם להבין כיצד להפוך למעצב חווית משתמש טוב יותר.

  1. אל תמציא את הגלגל מחדש

עיצוב חווית משתמש עוסק במעורבות. ככאלה, מעורבות היא אחד המרכיבים החשובים ביותר בפיתוח אפליקציות . אך לעתים קרובות מעצבי חווית משתמש נופלים קורבן למנטליות של להמציא את הגלגל מחדש, או לנסות לתקן את מה שלא נשבר.

יש סיבה שרוב האתרים והאפליקציות לנייד מובנות כמו שהן – זה עובד. למה? מכיוון שמשתמשים רגילים לזה. זו הפסיכולוגיה של הרגל נצח. משתמשים לא תמיד אוהבים שינוי. הם רגילים למצב ההצגה המקובל ולא אוהבים להסתגל למשהו שונה כל כך הרבה.

לרוב, הרצון הזה להמציא את הגלגל מחדש בא לידי ביטוי בשימוש במערכות ללא צורך, בתכניות צבע משונות, בגיבויים לא מדויקים במקומות הלא נכונים ובדפוסי ניווט מבלבלים.

הכוונה היא להבדיל בין מוצר אחד לשאר. עם זאת, גישה זו פוגעת במעורבות ובמקום להבדיל, מפחידה את אלה שרצית למשוך.

זו הסיבה שעדיף להשתמש בפריסות מנוסות ומודעות בכל מוצר עם ציוצים קלים כדי להתאים ליעדים הספציפיים שלך (כמו כפתורי קריאה לפעולה).

גישה זו מזמינה את ה משתמשים להכיר את הפלטפורמה שלך ומאפשרת להם להשתמש בה מבלי להתעצבן בגלל פריסות לא מוכרות.

  1. שמור על זה פשוט ותעצב עיצוב מגיב

הבעיה העיקרית האחרת שקורה לעתים קרובות בתהליך העיצוב של חווית משתמש היא כאשר הדברים מורכבים מדי לטובתם. הדפוסים המוכרים שם (שלא כמו כאשר מעצבים מנסים להמציא את הגלגל מחדש), אך התבניות הללו פשוט יותר מדי, ובשל כך העיצוב לא עובד.

"יותר מדי" הוא כיבוי חוויית משתמש מיידית.

כאשר המשתמש מגיע לדף עמוס ממש באלמנטים וטיפוגרפיה מסיחה את התוצאה, התוצאה הסופית היא שהמשתמש מקפץ למקום אחר, וזה ההפך ממה שאתה רוצה.

בגלל זה, עדיף לשמור על דברים ידידותיים למשתמש. המטרה שלך היא לשמור על המיקוד של המשתמש להשיג את מה שהוא צריך באתר שלך. אל תסיח את דעתם מהמטרה שלהם ותשיג את שלך.

עיצוב פשוט מגיב

כך נראה כאשר מעצב חווית משתמש שומר על עיצוב פשוט במונחים מעשיים:

לכל עמוד מטרה מוגדרת אחת . לדוגמה, דף הקופה מכיל רק את הנדרש לתהליך הקופה. דף הקשר מכיל רק פרטי קשר ו / או טופס – לא טיפים להרגלי טיפוח אישיים.

המטרה של כל עמוד וכל רכיב עליו מובנת באופן מיידי על ידי המשתמש, ללא הסבר. לדוגמה, בממשק המשתמש ישנם אלמנטים ניווט בדף המובחנים באופן חזותי (עוד על כך בהמשך).

כל מידע נוסף אך לא חיוני עובר לתחתית העמוד. לדוגמה, רשימת הבלוגים הנוספת בתחתית הפוסט עם תוכן "אולי תרצה גם".

    3 .  הבינו את הצרכים והדרישות של קהל היעד שלכם

הבנת הצרכים והדרישות של קהל היעד שלך אולי נראית כטיפ ברור לעיצוב חווית משתמש, אך שמע אותי. ממש כמו בכל מקום אחר, מעצבי חווית משתמש אינם יכולים להבין את תוכנית העיצוב הנכונה של חווית משתמש מבלי להבין את הצרכים והדרישות של קהל היעד.

מדוע זו בעיה? בגלל ההנחה השקרית שאם אתה פועל בפלח השוק, אתה מבין מה הקהל רוצה וצריך בלי ללמוד אותו. אמנם חלק מהאינטואיציה שלך עשויה להכות את הסימן, אך חלק גדול מכך לא יעשה זאת.

קבל מידע חוויית משתמש חיוני זה ממש במהלך תהליך העיצוב בשני השלבים הבאים:

  • אסוף משוב מהמשתמשים שלך באמצעות סקרים
  • שימו לב כיצד משתמשים משתמשים במוצר או במוצרים דומים, באופן אישי או מרחוק

להלן סוג השאלות שמידע זה עשוי לענות עבורך:

  • מיהם המשתמשים שלך, מבחינה דמוגרפית? (לדוגמא: גברים, נשים, אנשים מנוסים בתחום הטכנולוגיה, טירונים טכניים, צעירים וכו ')
  • מהם הצרכים של המשתמשים שלך? כיצד תוכלו לספק מענה לצרכים שלהם?
  • כיצד מתאם הקשר בין הצרכים שלהם להצעת הערך שלך בעיצוב הממשק?
  • התשובות לשאלות אלה מהוות בסיס למושג תוקף של חווית משתמש תקף.
  1. הפוך אלמנטים שונים להבחנה חזותית

פריסת עמוד מובחנת מבחינה ויזואלית היא אחת היעדים החשובים ביותר עבור מעצבי חווית משתמש . זוהי דרך לשמור על מסע משתמשים זורם וחווית משתמש מעוררת.

סיפור ארוך קצר: זה תמיד דבר טוב כשאתה לא צריך לחשוב איך למצוא או לעשות משהו ויכול במקום זה פשוט … לעשות את זה.

להלן מספר טיפים בכדי להפוך את כל הקליקים שעשויים להועיל בתהליך העיצוב:

המידע היקר ביותר בדף צריך להתבלט ביותר. אם זה פוסט בבלוג, אתה צריך כותרת ברורה כמו "המגמות הטובות ביותר לעיצוב אתרים" ואחריהן כתוביות וכותרות משנה שמתעמקות יותר בנושא.

המשתמשים צריכים להיות מודעים למיקומם באתר או באפליקציה לנייד. כלי ניווט צריכים להיות בהישג יד. לדוגמה, בראש לוח הדף יש לך לוח ניווט באתר עם נגישות לכל החלקים המשמעותיים באתר. לחצני שיתוף מדיה חברתית הם בדרך כלל בצד שמאל. בצד ימין – הניח את הבלוג עם דברים פופולריים, זרם ציוץ, ענן תגיות, ואלמנטים עזר אחרים. תוכן "אולי תרצה גם" נופל בתחתית ומטרתו למשוך את המשתמש לחור-תולעת.

כפתורי פעולה צריכים להתבלט ולכלול תיאור ברור של מטרתם. האישורים החיוניים הם ערעור, אוניברסליות, קריאות ופונקציונליות. לדוגמה, לחצן הרשמה עם שדה להקליד בדוא"ל שלך.

שדה החיפוש צריך להיות מובחן מבחינה חזותית עם המילה "חיפוש" וסמל הזכוכית הנראה בתוכו, באופן אידיאלי. באופן מסורתי, זה נמצא בפינה השמאלית העליונה של הדף.

וכשמדובר בצבעים, חשוב להיות מודעים לכך:

צבעי רקע מושתקים בדרך כלל

כחול מיועד לקישורי טקסט

אדום הוא עבור הדברים החשובים – בדרך כלל התראות או שגיאות

קריאות לפעולה דורשות צבע בעל ניגודיות גבוהה, לרוב בלעדי כדי להתבלט מהשאר

  1. שמור על עקביות של זרימת המשתמש לאורך המסע

אחד ההיבטים המעשיים החשובים ביותר בתכנון חוויית משתמש הוא " הזרימה ", המשכיות עקבית של מסע המשתמש.

במונחים עיצוביים, הזרימה היא כאשר מסע המשתמש מקטע אחד של האתר או האפליקציה הסלולרית למשנהו הוא חלק משרת את מטרתו הסופית – לספק את הערך.

תכנית עיצוב עקבית

וזו הסיבה שזה משנה: תוכנית עיצוב עקבית עוזרת למשתמשים להשיג את מבוקשם וזקוק להם בצורה חלקה, כאילו זה הדבר הטבעי ביותר. זה עובד לטובתך. עקביות מנציחה את השימוש.

כדי לשמור על דברים עקביים, אתה צריך לחשוב מה המשתמש הולך לעשות צעד אחר צעד.

בוא ניקח למשל זרימה של אתר. המשתמש מתחיל את מסעו בנקודת כניסה – בדרך כלל דף הבית או פוסט בבלוג. עליכם לחשוב לאן נקודת הכניסה ההיא תוביל. לדוגמה, זה יכול להוביל לפוסט אחר בבלוג שמתרחב בנושא או לדף המציע שירות או מוצר כלשהו העונה על צרכי המשתמש.

הדבר השני שיש לקחת בחשבון הוא דפי מבוי סתום – אותם דפים שאינם מובילים לשום מקום אחר. עליך להימנע ממקרים כאלה במהלך מסע המשתמש במידת האפשר. הכל חייב להוביל למשהו.

סיכום

הסוד של עיצוב חווית משתמש טוב הוא לגרום לזה לעבוד גם למשתמשים שלכם וגם לפלטפורמה שלכם. בעיקרו של דבר, חוויית משתמש מעוצבת מסתכמת בהובלת משתמש למידע או לכלים הדרושים לו, תוך זמירה של כל דבר שעלול לשבש את המסע שלהם. אמנם נראה שהמטרה מובנת באופן אוניברסלי, אך השגתה יכולה להיות מעט עכורה.

טיפים אלה לעיצוב חווית משתמש יעזרו לכם להבין את האלמנטים העיקריים שיגרמו לעיצוב שלכם להקליק עם קהל היעד שלכם ולהפוך את האינטראקציה לטובה גם עבורכם וגם עבור המשתמשים.

צור קשר עם אומגנט לבניית אסטרטגיית חווית משתמש יעילה לאתר שלך !